Nepal, En skole til Salleri.

Vi er klare for et nytt skoleprosjekt, denne gangen i Nepal.

For denne skolen må vi samle inn 600 000 NOK.

Fjellandsbyen Salleri ligger i Solukhumbhu området, i utkanten av Himalaya-distriktet. Salleri er en av mange landsbyer i Solukhumbhu som fikk store skader i jordskjelvet i 2015. På grunn av avstanden til episenteret for jordskjelvet ble ikke dette området sett på som et området med presserende behov og det har derfor vært vanskelig å gjenoppbygge hjem og skoler.

I dag, 5 år etter jordskjelvet er det fremdeles mange skoler som ennå ikke er gjenoppbygget. I Salleri er det blitt bygget en midlertidig skole av blikkplater som anses som utrygt å oppholde seg i. Om vinteren er det for kaldt, om sommeren er det alt for varmt og under monunen hamrer regnen så hardt mot taket at det er vanskelig å høre undervisningen.

Vi skal bygge en jordskjelvsikker skole med seks klasserom med plas til 30-35 elever i hvert rom. Skolen vil bli brukt av Ca 300 elever i året. Skolen bygges i samråd med innbyggerne i Salleri som har et sterkt ønske om utdanning og læring for barna sine. Prosjektet vil bli ledet av The Small World Nepal i samarbeid med The Small World Norway, som har bidratt til gjenoppbygging av flere skoler i Solukhumbhu. The Small World jobber aktivt i de mindre landsbyene i Solukhumbhu for å forbedre levevilkårene med et stort fokus på jenters sikkerhet og skole.

Så hvorfor er det så viktig å støtte bygging av skolen i Salleri?

Nepal er et av flere land med lavest gjennomsnittlig skolegang i Asia og er det landet med den høyeste andel av befolkningen som lever i fullstendig fattigdom i øde fjellområder.

I Nepal blir nesten halvparten av alle jenter gitt bort i ekteskap før de er 18. Mellom 15 000 og 20 000 jenter er årlig offer for menneskehandel og det er derfor en av The Small Worlds merkesaker er jentenes sikkerhet og skolegang.